RETEA NATIONALA
CENTRE DE INFORMARE SI CONSILIERE PRIVIND CARIERA
Despre proiectul CiCC

PROIECTUL FSE: "Retea Nationala de Centre de Informare si Consiliere privind Cariera"


Proiectul este finanţat prin Fondul Social European, axa prioritară 5, domeniul major de intervenţie 5.1 – "Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare", a demarat la 01.07.2010 şi are identificarea POSDRU ID nr. 57774. Programul se adresează persoanelor disponibilizate, şomerilor şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.


OBIECTIVUL GENERAL: "Retea Nationala de Centre de Informare si Consiliere privind Cariera"

Proiectul contribuie la combaterea efectelor negative ale crizei demografice si restructurarii economice prin facilitarea integrarii si patrunderii pe piata fortei de munca a persoanelor disponibilizate, someri si persoane in cautarea unui loc de munca, precum si a persoanelor inactive. Proiectul dezvolta o retea de 15 Centre regionale de Informare si Consiliere in Cariera (CICC) cu activitate in toate judetele tarii, care facilitează integrarea si patrunderea pe piata fortei de munca a persoanelor in cautarea unui loc de munca prin asigurarea de activitati specializate pentru cautarea unui loc de munca si asistenta in demararea unei afaceri.


Obiective specifice:

Asistarea pentru integrarea si reintegrarea pe piata fortei de munca a 25000 persoane, inclusiv prin finantarea de cursuri de formare profesionala
Cresterea oportunitatilor de angajare prin facilitarea accesului la ocupare si dezvoltarea unor scheme inovative pentru promovarea angajarii
Crearea unui numar de cel putin 300 de activitati generatoare de venit prin oferirea de servicii de consultanta si asistenţă (servicii juridice, asistenta in realizarea unui plan de afaceri sau de marketing)
Imbunatatirea relatiilor intre partenerii de pe piata muncii prin promovarea si diseminarea bunelor practici generate prin proiect şi prin catalizare de parteneriate avand ca scop sprijinirea si informarea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca
Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei.
Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, va invitam sa vizitati www.fonduri-ue.ro.